Bylinkové čaje, sušené byliny


Dieta na pročištění organismu/jaterní dieta/atopický ekzém, alergie, lupénka (psoriáza)

23.02.2011 02:17

 Dodržením následujích pokynů společně s bylinnou kúrou může dojít k překvapivému zlepšení vašich zdravotních potíží.

Vynecháte:

Uzeniny, uzené a vepřové maso, rovněž polévky z těchto mas, dále je nutné vyloučit kyselé potraviny (ocet, mošt, víno, citróny, pomeranče, grapefruity), rovněž bobuloviny a jejich šťávy, syrová jablka (vhodný je kompot či jablka upravená pečením, dušením, vařením), zrnkovou kávu, čokoládu, kakao, med (ten je nutno vynechat v případě nemoci jater). Dále se vyvarujte všech druhů rybích konzerv, uzených ryb, masových konzerv, luštěnin, jako jsou fazole, hrách, čočka a také vynechte alkohol. Nekonzumujte ani obalované věci, vynechte smažené, určitě žádné tučné maso, hamburgery, pečeně apod.

Můžete:

mléko a jeho produkty, mléčná jídla (ne v přehnaném množství), sýry (především tvrdé), saláty kořenit kyselou smetanou, kefír (velmi vhodný), jogurt, lehká masa jako je telecí, kuřecí, vařené hovězí, divočina, čerstvé nebo mražené ryby, lehká zelenina a jablečný kompot, hodně listové a kořenové zeleniny, kapusta, místo kávy zkuste špaldové, čekankové a žitné kafe, je mnohem zdravější :)

Dbejte na dostatek odpočinku a pobytu v přírodě a se zvířaty, vyhýbejte se stresu a éčkům (sledujte jejich obsah v potravinách, viz naše stránka (éčka v potravinách) a vynechte veškeré konzervy a konzervované potraviny vč. šťáv, různá ochucovadla a barviva. Méně solte, nejprve se vám může zdát, že jídlo nemá "žádnou chuť", protože jste byli zvyklí dosolovat či používat jiná dochucovadla (maggi, bujóny apod.), ale pak zjistíte, že vlastně vůbec neznáte přirozenou chuť některých potravin či uvařeného jídla. Každá maminka si jistě vzpomene, co se dává malým dětem za první příkrmy, ale později se díky zlozvyku "dosolovat" naučí dochucovat si jídla jen ze zvyku i malé děti.

—————

Zpět



www.bylinarstvi-maya.cz www.bylinky-maya.cz www.poradna-zdravi-zdarma.cz BYLINKY MAYA