Bylinkové čaje, sušené byliny


LAPACHO NA ZÁNĚTY, BAKTERIE, VIRY A PLÍSNĚ

25.05.2014 00:04

LAPACHO NA ZÁNĚTY, BAKTERIE, VIRY A PLÍSNĚ

Bylinný čaj lapacho pochází z Jižní Ameriky a říká se mu "posvátný zázračný nápoj Inků". Připravuje se z červené vnitřní kůry stromu Lapacho Colorado nebo Lapacho Morado. Stromy lapacho v oblasti And dosahují tyto stromy stáří až 700 let. Čaj z této kůry má příjemnou "vanilkovou" chuť. Lapacho se dle tradičního lidového léčitelství indiánů Jižní Ameriky užívá při léčbě zánětů. Jihoameričtí indiáni užívají lapacho na vnější i vnitřní záněty pro jeho přírodní antibiotické účinky. Lapacho se dá použít jak ve formě čajů, tak na obklady a koupele. Lapacho dle tradičního léčitelství působí nejen proti virům, ale také proti baktériím a plísním! V lidovém léčitelství se čaj lapacho používá tradičně při detoxikaci, hormonální nerovnováze, žaludečních potížích, při posílení imunity, únavě, ekzému...

ČAJ LAPACHO KOUPÍTE ZDE
Jak se lapacho užívá?

4 vrchovaté lžičky bylinného čaje lapacho vhodíme do litru vroucí vody, necháme 5 minut povařit, poté nádobu s čajem lapacho odstavíme a necháme ještě 15-20 minut luhovat. Čaj lapacho můžeme pít dle chuti teplý nebo vychlazený. K přípravě čaje lapacho nepoužívejte hliníkové nádobí!

Denně můžete vypít 3x 0,25l hrnky až dva litry čaje lapacho.

KONTRAINDIKACE A NEŽÁDOUCÍ ÚČINKY ČAJE LAPACHO
K nežádoucím účinkům může vzácně patřit alergické dráždění dýchacích cest nebo dermatitida (kožní zánět). Nejsou žádné vážnější kontraindikace. Relativní kontraindikací mohou být těžší horečnaté stavy a infekční choroby.

—————

Zpět



www.bylinarstvi-maya.cz www.bylinky-maya.cz www.poradna-zdravi-zdarma.cz BYLINKY MAYA